Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z89u56z55a87n40a 75V92a33s92s

4. 12. 2015 17:50

Dnes som stretla na ulici niekoľko moslimov. Priznávam, nebolo mi všetko jedno. Súčasne som sa ale hanbila, že možno krivo pozerám na takých, ktorým by nikdy nenapadlo niekomu ublížiť. Ale kto ich má rozoznať a podľa čoho? Mrzí ma to, ale islám a moslimovia sa stali pre mňa synonymom pocitu ohrozenia.

1 0
možnosti

R^ Je příznačné, že v ČT (jako třeba včera u Jílkové) se mává jen symboly a nálepkami a nikdo nemá odvahu pojmenovat v solidní diskusi to, z čeho je u nelegálů ta největší obava. Jistě i ekonomické hlediska jsou kritizovaná, ale největší nevole je s převážnou příslušností vetřelců k islámu.

A když islám, tak rozebrat proč; a jsme u Koránu, u kterého je asi v ČT zásadní tabu.

4 1
možnosti

Budu opakovat do nekonečna - jsem xenofob.Jestli to nějaký pomatenec chce považovat za jakousi pejorativní nálepku - prosím - jeho problém.

Obavy,resp. strach z cizího,resp. neznámého patří k přirozeným instinktům fyziologicky vyvinutého jedince.

Je třeba,aby všichni ti pizdíci,kteří takto posměšně někoho nálepkují, si co nejdříve uvědomili,že naopak ONI jsou TI,kteří mají nějaký filogenetický defekt.

4 0
možnosti

Řekl bych, že xenofob nejste.  Čím víc ty nájezdníky poznáváte, tím větší máte obavy - jako většina lidí.  Takže je to spíše naopak.

5 0
možnosti

Správně! Postavíme kolem té naší zemičky plot a bude klid. Kdyby to náhodou nestačilo, zavoláme do Moskvy a rusové nám jako vždy rádi přijedou pomoci.

Ale teď k věci: v Německu je situace "trochu" jiná než u nás. Počet nových imigrantů překonal magickou hranici 1%, reálně hrozí že uprchlíky bude nutno sestěhovávat do velkých komunit, začnou vznikat gheta. Systém "každá obec se musí postarat o 1 uprchlíka na 100 svých občanů" už nestačí. Kam to vede ukazují zkušenosti z Francie a Belgie. Země je prostě zahlcená a je reálné, že skutečně přestane uprchlíky přijímat.

U nás od samého začátku razíme heslo "nás nezajímá, že utíkáte před válkou, vyřešte si problémy doma a netahejte je k nám, my vás tady nechceme". Podle nás za všechno může zlo může neschopná EU, sluníčko Merkel a dovšehostrkajícírypák USA. Přes léto se ukázalo, že 80% našeho národa je odborníky na islám (muslimové jsou netáhla a jejich jediný zájem je uříznout bezvěrci hlavu). Prostě mi připadá, že ohledně muslimů na nás slovo "xenofobie" padne naprosto přesně. K označení "náckové" mám ale značné výhrady. Výstižnější mi připadne "nácíčkové", na skutečný nacismus (např. střílení dětí, neozbrojených starců, noční pogromy na "méněcenné") se naštěstí většina z nás nikdy nevzmůže. Nám stačí nadávání u netu, piva a občas na demonstraci. Kocourkovi z Hrusic se samozřejmě omlouvám.

No co už, uvidíme za pár let. Na Ukrajině jsou jenom křesťané. Až Putin vyřeší teroristy v Sýrii bude mít dost sebevědomí aby dořešil západoukrajinské fašisty. Jsem zvědav co budeme dělat, až se několik set tisíc ukrajinských uprchlíku navalí do Polska, Slovenska, Maďarska a k nám. Západní Evropa je chtít nebude, budou už mít plno.

2 8
možnosti

Já s Vámi vůbec nesouhlasím. Vidíte celý problém moc laicky a spousta věcí Vám nedochází. Volat hasiče, když už je celý barák v plamenech, a praskají krovy, je pozdě. Už se nic nedá zachránit.

8 2
možnosti

Vám ještě nevysvětlili že ti muslimové jsou umírnění a mírumilovní? :-) Jako ten Pákistánec co střílel v Kalifornii - ten byl umírněný a mírumilovný  po většinu života. Až jednoho dne se v něm něco probudilo a začal střílet na své spoluobčany.... 

A ne aby Vás napadlo že to má něco společného s islámem;-).

12 0
možnosti
Foto

Vyborně. Karma. A nic jste neotočila.

8 0
možnosti

Historie ukazuje, že ta matematika často selhává. A to přirovnání k náckům se vám podařilo o stoosmdesát otočit.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS