Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Něco k těm panelákům. Když se bourala historická centra měst, likvidovaly vesnice v pohraničí tak právě odtud byli lidé naháněni do sídlišť. Takže, to, že by polovina národa bydlela pod mostem je přehnané. Ti lidé by prostě žili v těchto nezlikvidovaných místech... Jinak pochybuji, že by se v dějepise (pokud se vůbec tento předmět praktikuje) pomíjelo, že část našeho území osvobodila Rudá armáda. Mimochodem to také byla i polská či rumunská vojska.

A s tím zdravotnictvím to také nebylo slavné...Doktor Wichtrle své čočky dělal doslova na koleně...

10 0
možnosti
Foto

Autorko-fakt je ten, že za totality bylo možná dost jídla na objem, ale nebyl dostatečný výběr-např. ovoce a zeleniny-takže ano lidi trpěli možná ne hlady ale špatnou výživou, která se odrážela do zdravotního stavu a ne nebyla dostatečná zdravotní péče-byla omezena věkem  (např. dialýza ledvin). A ano nebylo dostate bytů a ten kdo neměl známé měl velký problém sehnat bydlení-ostatně proto se stavěly ty " králikárny".

Neznám nikoho kdo pohrdá padlými ruskými vojáky-ty mají v úctě asi všichni-jen někteří nemáme v lásce ty co přišli po nich.

Mimochodem na těch demonstracích jsou mladí i starší lidé zastoupeni v obou táborech.

K té budoucnosti-pokud lidi "nezblbnou" a ve volbách nedají hlas takovým jako jste vy tak na tom budeme dobře.

11 5
možnosti
JV

J72i40r38i 62V54r13a65b68e34c

5. 11. 2015 16:49

Ja bych rekl ,ty mlady uz  ti komunisti nepokazili.Vyrostli ve svobode.

4 2
možnosti
Foto

Jasně a umíte si představit, co by takoví komunisti svého času dělali, kdyby hrozilo, že jim rozhážou stavebinci nějací přivandrovalci přes hranice...?;-D

3 3
možnosti

Vladimíro,umíš si představit,že má někdo jiný názor ?

6 3
možnosti
VA

My se známe? Myslím že ne, tak proč to tykání? A co se týká Vašeho dotazu: Jistě,každý může mít názor jaký chce, a le nelíbí se mi, když se názory tvoří na podlkadě zkreslování historie. Ovšem je každého věc čemu věří a jak si své názory dokáže obhájit. Nebo máte pocit, že Vám svůj názor vnucuji?:-P

6 2
možnosti
PS

P69e59t70r 82S57k54á42l61a

5. 11. 2015 16:05

No k některým průlomovým objevům v medicíně nebo ve vědě obecně došlo spíš té době navzdory. Jako třeba kontaktní čočky. Alespoň že připouštíte, že křivení pohledu na historii a dějiny vlastní země od základní školy už velice dobře známe z naší vlastní školní docházky.

4 0
možnosti
FB

A co když je to tak, že ti starší, kteří "získávali zkušenosti" v komunistické totalitě, prostě celý život nemohli cestovat a většinou se nenaučili žádný cizí jazyk - a proto jsou mnohem ovlivnitelnější, zranitelnější vůči propagandě a bojí se chimér? Zatímco ti mladí často cestují, běžně čtou zahraniční weby, ví, jak to vypadá jinde a dokáží lépe nezaujatě analyzovat situaci? ;-)

9 8
možnosti
JC

Nesmysl. Ti starší, kteří prožili většinu života v komunismu, jsou starší 50 let. Kdo je mladší padesáti let, prožil většinu života ve svobodné společnosti.

Ti starší padesáti let jsou mnohem odolnější proti propagandě, protože se té odolnosti učili už od doby, kdy poprvé nastoupili do mateřské školky.

Ti starší ale také vědí (a to i ti mladší padesáti let), že není radno věřit proklamacím a heslům a ničemu, co se není empiricky bohatě ověřeno nebo matematicky dokázáno.

10 4
možnosti
RM

R34o24m49a10n 50M28á53c85a

5. 11. 2015 16:00

a ja nesouhlasim :-) autorka zminuje, ze jde o stret generaci... ze ti starsi maji zkusenosti apod... ale jake zkusenosti maji ti starsi s islamem atd.? naprosto zadne... a nemaji zkusenosti s jinymi kulturami spise ti mladsi, kteri vice cestuji, uci se jazyky apod.? nemohou byt prave v tomto zkusenejsi ti mladsi?

ale clanek si jiste sve fanousky najde a ja budu nekompromisne vyminusovan a oznacen za slunickare, siritele islamu a kdo vi co jeste... tedy do toho :-)

7 6
možnosti
Foto

Ti starší si umí spočítat na prstech jedné ruky, kdo je vyžírka, kdo je škodná, a od koho se dá, nebo nedá čekat zlo. Když nad tím tak přemýšlím, vy patříte do všech třech kategorií.

3 5
možnosti
MT

Přesně tak ! Já s Vámi naprosto souhlasím ! R^[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1721x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik